Hozzávalók
A krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítés
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 40 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A csíkokat rolóformákra tekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. A formákat nem szükséges vajazni, mert a leveles tészta elegendő zsiradékot tartalmaz.
200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd pár perc pihentetés után óvatosan lehúzzuk a kész rolókat a formákról, és teljesen kihűtjük őket.
A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
A csokoládét gőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk. A rolók mindkét végét az olvasztott csokiba mártjuk, majd azonnal színes szórócukorba forgatjuk. Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg a csokoládé megszilárdul.
Ezután habzsák segítségével megtöltjük a rolókat a vaníliás krémmel.
A rolók akkor a legszebbek, ha a csoki teljesen megdermed, mielőtt töltenénk őket. Hűtőben tárolva is jól tartják a formájukat, de tálalás előtt érdemes kicsit szobahőmérsékleten hagyni őket, hogy a krém igazán selymes legyen.