Vaníliakrémes roló csokiba mártva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

A bevonáshoz:

  • kb. 10–15 dkg étcsokoládé (vagy tortabevonó)
  • színes szórócukor

Elkészítés

A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 40 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk.

A csíkokat rolóformákra tekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. A formákat nem szükséges vajazni, mert a leveles tészta elegendő zsiradékot tartalmaz.

200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd pár perc pihentetés után óvatosan lehúzzuk a kész rolókat a formákról, és teljesen kihűtjük őket.

A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingba.

A csokoládét gőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk. A rolók mindkét végét az olvasztott csokiba mártjuk, majd azonnal színes szórócukorba forgatjuk. Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg a csokoládé megszilárdul.

Ezután habzsák segítségével megtöltjük a rolókat a vaníliás krémmel.

Tipp

A rolók akkor a legszebbek, ha a csoki teljesen megdermed, mielőtt töltenénk őket. Hűtőben tárolva is jól tartják a formájukat, de tálalás előtt érdemes kicsit szobahőmérsékleten hagyni őket, hogy a krém igazán selymes legyen.