Hozzávalók:
(kb. 3 tepsihez)
Elkészítés
A mézet és a vajat vagy margarint enyhén megolvasztjuk, csak annyira, hogy könnyen kezelhető legyen. Nem kell forrónak lennie.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. Amint összeáll, már dolgozhatunk is vele, pihentetésre nincs szükség.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a kívánt formákkal kiszúrjuk. Ez nálam jelen esetben fenyőfa. A kiszaggatott mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ennél a tésztánál nem szükséges nagy távolságot hagyni a darabok között, sütés közben alig nőnek meg.
A mézeskalácsok tetejét M&M’s cukorkákkal díszítjük, amelyeket enyhén a tésztába nyomunk. Ezek sütés közben nem olvadnak meg, így megtartják a formájukat és színüket.
Előmelegített sütőben 170 °C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor világos színt kapnak, de még puhák.
Sütés után a kekszek még puhák, kihűlés közben szilárdulnak meg. Jól záródó dobozban több napig eltarthatók, és az ízük idővel még jobban összeérik. Ha ropogósabb állagot szeretnénk, egy-két perccel tovább süthetők, de figyeljünk, nehogy kiszáradjanak.