Fehér csokis fűszeres likőr

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

  • 100 g fehér csokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl vodka
  • fűszerek: ánizs, szerecsendió, fahéj
  • őrölt fahéj

Elkészítés

A tejet és a tejszínt lábasba öntjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a választott egész fűszereket. Melegíteni kezdjük, folyamatos keverés mellett.

A fehér csokoládét beletördeljük, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. A keveréket nem forraljuk, csak melegen tartjuk.

Ha a csokoládé elolvadt, akkor langyosra hűtjük. Ezután eltávolítjuk belőle az egész fűszereket – ennyi idő elég az ízesítéshez, nem kell, hogy uralkodó legyen egyik sem.

A vodkát lassan, vékony sugárban keverjük bele.

Mivel a csokoládé zsírtartalma idővel különválhat, a likőrt érdemes turmixgépben néhány pillanat alatt egyneművé keverni.

A kész ital hűtve a legfinomabb.

Tálaláskor kevés őrölt fahéjjal díszíthetjük.

Tipp

A likőr 2-3 nap pihentetés után lesz a legkerekebb ízű. Ha sűrűbbre szeretnénk, tejszínből adhatunk hozzá többet, ha lágyabbra, a tej arányát növelhetjük.