Klasszikus bundáskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • bors
  • olaj
  • 8 szelet kenyér
  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítése:

A tojásokat egy mély tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, majd villával habosra keverjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és amikor már elég forró, a kenyérszeleteket megforgatjuk a tojásos keverékben. Mindkét oldalukat körülbelül egy perc alatt aranybarnára sütjük.

A kész bundáskenyereket papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Tálaláskor fokhagymával bedörzsöljük, megszórjuk egy kis sóval és így fogyasztjuk. Ha szeretnénk, tehetünk rá tejfölt és reszelt sajtot is, úgy még finomabb.