Kinder bueno golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alap:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl víz
  • 15 dkg tejpor
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 8 dkg darált keksz

Forgatás:

  • darált keksz

Elkészítése:

A kockázott vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel együtt egy kisebb edénybe tesszük. Amikor felforr, mérsékeljük a hőt közepesre és körülbelül 3 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről.

A tejport apránként hozzáadjuk, miközben folyamatosan, gyorsan keverjük, hogy ne legyen csomós (ha szükséges, a végén még egyszer átkeverjük kézi mixerrel alacsony fokozaton, hogy teljesen sima legyen)

A forró masszába belekeverjük a kockákra tördelt fehér és étcsokoládét, majd addig keverjük, amíg teljesen elolvadnak és egynemű masszát nem kapunk (használhatunk 16 dkg tejcsokoládét is, ha azt jobban szeretjük).

A masszát legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és megdermedjen. Amikor szépen összeállt, hozzáadjuk a darált kekszet és először kanállal elkeverjük, majd kézzel átgyúrjuk, amíg szép, ruganyos masszát kapunk, ami nem ragad és nem morzsálódik.

Kiskanállal kisebb adagokat veszünk ki a masszából és gyors mozdulatokkal golyókat formázunk. Vigyázzunk, mert a massza a kezünk melegétől hamar puhul.

A golyókat darált kekszbe forgatjuk, tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőben tároljuk. Tálaláskor a legfinomabbak, ha kicsit állnak szobahőmérsékleten, ekkor még krémesebbé válnak.