Hozzávalók:
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval háromnegyed keménységűre verjük, majd a cukor felét több részletben hozzáadjuk, és fényes, kemény habbá verjük.
A maradék cukrot a tojássárgákkal kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet. Alaposan eldolgozzuk, hogy sima, egynemű állagot kapjunk.
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és két részletben a tojássárgás keverékhez adjuk. Ezután a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk, hogy a tészta levegős maradjon.
A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A 25×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. Először a világos masszát simítjuk bele, majd rákanalazzuk a kakaós tésztát. Egy fakanál vékony végével hullámokat húzunk a két színű masszába, hogy márványos mintát kapjunk.
A kimagozott meggyet a tetejére szórjuk. A süteményt 170 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A meggyet jól csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát. Ha intenzívebb kakaós részt szeretnénk, a kakaó mellé 1-2 evőkanál tej is adható, hogy könnyebben keverhető legyen. A süti porcukorral meghintve is jól mutat tálaláskor.