Mézes mustáros csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • kevés zsiradék
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 500 g csirkemell
  • bors
  • 1-2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál Worchester-szósz
  • 400 ml tejszín
  • 50 g vaj

Elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk. A hagymát kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a zsiradékban aranyszínűre dinszteljük. Fontos, hogy kissé karamellizáljuk, mert ettől lesz édesebb és intenzívebb íze.

Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és nagy lángon pirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik, és a leve nagyrészt elpárolog.

Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mézet, mustárt és a Worchester-szószt. Alaposan összeforgatjuk, hogy minden falatot egyenletesen bevonjon az ízes szósz.

Felöntjük a tejszínnel, és közepes lángon 1-2 percig rotyogtatjuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

A végén beletesszük a vajat, és hagyjuk teljesen felolvadni, hogy a mártás még krémesebb legyen. Azonnal tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy bulgurral.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés dijoni mustárt is adhatunk hozzá. A tejszín helyett használhatunk főzőkrémet is, ha könnyebb változatot készítenénk. Érdemes friss petrezselyemmel megszórni tálaláskor, jól kiemeli az édeskés-savanykás ízeket.