Kókuszos-banános keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 darab banán
  • 36 darab vajas keksz
  • 2 dl tej (kb)

Tetejére:

  • tejszínhab (opcionális)
  • pirított kókuszreszelék (opcionális)
  • liofilizált málna (opcionális)

Elkészítése:

Kekszek előkészítése:

A kekszeket egyenként tejbe mártjuk (vigyázzunk, hogyne ázzanak el). Ezután egy nagyobb darab folpackra tesszük 6*6 darab elosztásban.

Krém:

A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk.

A mascarponét kikeverjük az olvasztott csokival és kókuszreszelékkel. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és felverjük stabil habbá az egészet.

Összeállítás:

A kész krémet elsimítjuk a kekszrétegen, majd az egyik szélére hosszában elhelyezzük a banánokat. A folpack segítségével szorosan feltekerjük az egészet, mint egy rudat.

A tekercset hűtőbe vagy hűvös tesszük legalább 2 órára, hogy szépen megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

Tálalás, díszítés:

Tetejére ízlés szerint kerülhet tejszínhab vagy olvasztott fehér csokoládé is. Ezután megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel, melyet előtte száraz serpenyőben megpirítottunk (a krémbe is kerülhet pirított kókusz, kissé intenzívebb lesz az íze).