Cseresznyés sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 üveg magozott cseresznye
  • 10 ek.kristálycukor
  • 15ek. búzadarab
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek kristálycukor
  • babapiskóta
  • csokoládéreszelék

Elkészítése:

A cseresznyét leszűrjük, a felfogott gyümölcslevet kipótoljuk annyi vízzel, hogy 1 litert kapjunk. Hozzákeverjük a kristálycukort és a búzadarát, majd lassú tűzön főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverjük a cseresznyét.

Egy közepes tepsit bevizezünk, és egyenletesen eloszlatjuk benne a cseresznyés masszát, majd a tetejét babapiskótával befedjük.

A tejből és a pudingporból a kristálycukor hozzáadásával pudingot készítünk, majd még melegen a piskóta tetejére öntjük. Csokireszelékkel megszórva tálaljuk.