Hozzávalók:
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Egy tálban összekeverjük a pizzaszószt, az aprított sonkát vagy szalámit, a szeletelt gombát, az apróra vágott bazsalikomot, az oregánót és a reszelt sajt felét. Ízlés szerint más hozzávalót is adhatunk hozzá.
A tésztát 2 nagyobb vagy 4 kisebb részre osztjuk attól függően, mennyi kis tököt szeretnénk készíteni. Kinyújtjuk az egyik tésztalapot, a közepére halmozzuk a tölteléket, majd lefedjük egy másik tésztalappal. A szélét villával jól lenyomkodjuk.
A széleken késsel kisebb bevágásokat ejtünk, hogy gerezdes hatást kapjunk. Ha szeretnénk, sütőcérnával is körbeköthetjük a tésztát, majd sütés után eltávolítjuk.
A közepébe szúrunk egy zöldségszárat vagy egy ropit és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, majd 20–25 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz.