Hideg eperkrém leves (vegán)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g eper
  • 200 g vegán kókuszjoghurt
  • 200 ml vegán tejszín
  • 300 ml eperlé
  • 5 evőkanál eperlekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor (opcionális)

Elkészítés:

Az epret megmossuk, a csumáját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. 5–6 szem epret félreteszünk a díszítéshez. A többit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kókuszjoghurtot, a vegán tejszínt és az eperlekvárt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Ezután fokozatosan hozzáöntjük az eperlevet, közben figyelünk, hogy ne hígítsuk túl a levest. Aki édesebben szereti, ízlés szerint hozzáadhat 1–2 csomag vaníliás cukrot is. A levest alaposan átmixeljük, majd jól záródó edényben legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor a leves tetejére kanalazunk egy kevés kókuszjoghurtot, megszórjuk apróra vágott friss eperrel, és azonnal fogyasztjuk. Frissen a legfinomabb, de hűtőben másnapig is eláll.