Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag Low Ca burgonyakrémleves por
  • 100 g ömlesztett sajt
  • 400 g póréhagyma
  • 200 g szalonna (vagy csirkemell sonka)
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A póréhagymát a végek eltávolítása után megmossuk és karikákra vágjuk.

A póréhagymát és a szalonnát együtt egy serpenyőben lassan megpirítjuk.

Egy edényben felforralunk 1 liter vizet, majd elzárjuk alatta a lángot. Először keverjük hozzá a porkeveréket, majd adjuk hozzá az ömlesztett sajtot is.

A serpenyőből a szalonna és a póréhagyma nagy részét a levesbe keverjük.

Tálaljuk a sajtos és póréhagymás burgonyakrémlevest 2-3 tányérba merjük és díszítsük a többi szalonnával és póréhagymával.