Angol szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 üvegcse vérnarancs aroma
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

Máz:

  • 10-15 dkg étcsokoládé
  • pici éteolaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint, a tejben feloldott szalalkálit, és tovább habosítjuk. Ezután belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

A masszát három részre osztjuk. Az elsőt sárgán hagyjuk, a másodikba kakaóport keverünk, a harmadikba pedig vérnarancs aromát.

A tésztákat egyforma méretűre sütjük 180–200°C-on. Kb. 35×20 cm-es lapokat készítünk, a sűrű tésztát el kell kenni a sütőpapírral bélelt tepsin.

A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot habosra keverjük a vajjal vagy margarinnal, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A kész krémet a lapok közé kenjük tetszőleges sorrendben.

A tetejére felolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük az olajjal, rácsorgatjuk a sütemény tetejére, és elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.