Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint, a tejben feloldott szalalkálit, és tovább habosítjuk. Ezután belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
A masszát három részre osztjuk. Az elsőt sárgán hagyjuk, a másodikba kakaóport keverünk, a harmadikba pedig vérnarancs aromát.
A tésztákat egyforma méretűre sütjük 180–200°C-on. Kb. 35×20 cm-es lapokat készítünk, a sűrű tésztát el kell kenni a sütőpapírral bélelt tepsin.
A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot habosra keverjük a vajjal vagy margarinnal, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A kész krémet a lapok közé kenjük tetszőleges sorrendben.
A tetejére felolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük az olajjal, rácsorgatjuk a sütemény tetejére, és elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.