Gesztenyés keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • rumaroma ízlés szerint
  • 2 dl tej (kb)

Krém:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • rumaroma ízlés szerint

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható legyen a massza, majd kinyújtjuk egy folpackon 2-3 mm vastagra, kb négyzet alakúra.

A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a gesztenyével is és megkenjük a kinyújtott tésztát. Ezután feltekerjük szorosan és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

2 órára hűtőbe rakjuk, majd szeleteljük.