Dubai csoki házilag

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g kadayif tészta
  • 100 g pisztácia krém
  • 1-2 teáskanál tahini
  • 1 csipet só
  • 50g vaj

Elkészítése:

A csokoládé felét megolvasztjuk, majd a szilikon csokiformába formába öntjük. Addig forgatjuk és döntögetjük a formákat, amíg a folyékony csoki mindenhol egyenletesen be nem vonja a belsejét. Ezután a formát hűtőbe tesszük.

Ezt követően simára keverjük a pisztáciakrémet, a tahinit és a sót, majd hozzáadjuk az apróbb darabokra morzsolt, vajon arany barnára pirított tésztát.

Ha a csokoládé megdermedt, eloszlatjuk a formába a tölteléket, és a tetejét elsimítjuk. A maradék csokoládét megolvasztjuk, és  ráöntjük a töltelékre, hogy teljesen befedje.

A formát ismét a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen megdermed.

Tipp:

Tahinit nagyobb élelmiszerboltokban, bioboltokban vagy keleti fűszereket árusító üzletekben találhatunk. A kadayif tésztát keleti vagy török delikátokban, esetleg ázsiai élelmiszerboltokban érdemes keresni, de egyes szupermarketek fagyasztott részlegén is előfordulhat.

Ennél jobb receptet keresel???

Ha pedig igazán megadnád a módját, készítsd el temperált csokival! Itt találod a leírást hozzá!