Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet a legízletesebben húslevesként készítjük el, sok zöldséggel, hogy átvegye azok ízét. Ha nincs időnk levest főzni, a csirkét feldarabolva megfőzzük legalább delikáttal ízesített vízben, de még jobb, ha néhány zöldséget is hozzáadunk az ízesítéshez. Amikor a hús megpuhul, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat sós hideg vízben feltesszük főni. Amikor a víz felforr, további 10 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a lángot, és a tojásokat meghámozzuk.
A kihűlt csirkemellet, a főtt tojásokat és a reszelt sajtot késes aprítóba tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt. Az egészet addig aprítjuk, amíg pépes masszát nem kapunk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, hogy a massza ne legyen túl lágy, hanem jól formázható legyen.
A húsos alapból diónyi gombócokat formázunk, és ízlés szerint magokba vagy reszelt sajtba forgatjuk őket. A kész falatkákat egy tálra sorakoztatjuk, és citrommal tálaljuk. Tálaláskor pár csepp citromlé különösen jól kiemeli az ízeket.