Hozzávalók:
Feltét:
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk. Ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Rövid ideig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk az olajat, és elkezdjük a dagasztást, közben megsózzuk. Lágy, ruganyos tésztát dolgozunk ki.
A kész tésztát kelesztőtálba tesszük, és letakarva duplájára kelesztjük, nagyjából fél óra alatt. Amikor megkelt, sütőpapíron a tepsi méretére nyújtjuk, majd óvatosan átcsúsztatjuk a tepsibe. Villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben ne púposodjon fel.
A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, alaposan elkeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztát. Ezután megszórjuk a tetszőleges feltétekkel: például lepirított baconkockákkal, karikázott kolbásszal vagy vékony szeletelt lilahagymával. Végül reszelt sajtot halmozunk a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.