Burgonya gratin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg apróra vágott császárszalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

A burgonyákat megpucolom és vékony 2-4 mm vastag karikákra szeletelem.  Sózom, borsozom, majd hozzáadom az apróra tört fokhagymát, a császárszalonnát és jól összerázom.

Egy jénait kivajazok, beleteszem a burgonya felét, rászórom a sajt felét, majd jöhet a többi burgonya.  A főzőtejszínt összekeverem a tojásokkal, megsózom és a krumpli tetejére öntöm, majd rászórom a maradék sajtot is.

Előmelegített sütőben 160 fokon 1 órán át sütöm.