Cordon bleu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

A töltelékhez:

  • 8 szelet gépsonka
  • 4 szelet sajt
  • 2 ek vágott petrezselyemzöld

A panírhoz:

  • 1 db nagy tojás
  • 70 ml tej
  • ízlés szerint pici só
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 6 dkg körüli liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. Minden hússzeletre teszünk 2 szelet gépsonkát, egy darabka sajtot és egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet. A hússzeleteket óvatosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne csússzon ki.

Ezután a tekercseket először lisztbe forgatjuk, majd a tejjel és sóval elkevert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába hempergetjük.

A bepanírozott hústekercseket fedő alatt, lassú tűzön aranybarnára sütjük, hogy belül is jól átsüljenek.