Hangyaboly

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 darab tojás fehérje
  • 1 cs tortadara

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • pirított mandula

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal habosra kikeverem, majd hozzáadom a rumot, lisztes-sütőport és a fehérjék kemény habját.

Óvatosan összekeverem, hozzáöntöm a csokidarát és margarinnal kikent őzgerincformába simítom.Ebből a mennyiségből 2 darab őzgerinc lesz.

180 fokon tűpróbáig sütöm.Amikor kihűlt csokival leöntöttem és pirított mandulaszirommal meghintettem.