Hozzávalók:
Elkészítése:
Az elkészítés úgy kezdődik, mint egy pörkölt. A felaprított hagymát kevés zsiradékon egy fazékban megpároljuk, megsózzuk, és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, egy kevés borsot, jó adag őrölt köményt, majd rádobjuk a húst. Felöntjük kevés vízzel, és addig főzzük, amíg a hús már majdnem teljesen megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, amit szintén sózunk. Amikor a zöldbab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a krumplit is. Miután a krumpli is megpuhult, elkészítjük a habarást: a tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentesen, majd a levesből egy kevés levet merünk hozzá, és alaposan elkeverjük. Ezt a habarást folyamatos keverés mellett öntjük a levesbe, majd hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, és a leves kissé besűrűsödjön. Közben még ízlés szerint sózhatjuk, köményezhetjük.
Amikor felforrt, elzárjuk a tűzhelyet, és végül citromlevet keverünk bele ízlés szerint. Ha nincs friss citrom, a flakonos citromlé is megteszi, de akár tálaláskor is hozzáadhatja mindenki a saját adagjához.