Kókuszcsiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 dl kávé
  • 1 dl rum
  • 5-6 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A kekszet daráld le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőszekrénybe, amíg a krém elkészül.

A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el.

A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket, s mielőtt felszeletelnéd, hűtsd be.