Sült kenyér mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 egész kenyér
  • 4 db tömlős krémsajt
  • 300 g tejföl
  • szalonna

Elkészítése:

A kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük,  ízlés szerint sózzuk és beleöntjük a kenyérbe.

A kenyér szélét megkenjük vízzel és a kiszedett darabkákra is locsolunk egy kis vizet.

Betesszük a sütőbe és 180 fokon 20 percig sütjük. Ameddig sül a szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk.

Ha a kenyér már megsült, kivesszük és a mártásba keverjük a szalonnát.

A kenyér darabkákat a mártásba mártogatjuk és úgy fogyasztjuk.

Gyors és nagyon finom. Jó étvágyat!