Hozzávalók:
A mártáshoz:
Elkészítése:
A húst úgy készítjük elő, ahogyan a bélszínt szokás: miután a hártyáját lefejtjük, őrölt borssal és mustárral bedörzsöljük, majd olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Ezt követően hűtőszekrényben érleljük 2-3 napig.
Az érlelés után kibontjuk a fóliából, megsózzuk, és nagy lángon, megforrósított olajon körben megpirítjuk a húst. Ezt követően 200 °C-on (légkeveréses sütőben 190 °C-on) 16-20 percig sütjük a sütőben.
Amíg a pecsenye készül, elkészítjük a szilvamártást. A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Ha befőttből készítjük, a gyümölcsöt lecsöpögtetjük, majd félbevágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a cukrot karamellizáljuk rajta. Felöntjük a borral, fűszerezzük a szegfűszeggel, zúzott fokhagymával, valamint a meghámozott és lereszelt gyömbérgyökérrel. Hozzáadjuk a szilvát, és 5 percig főzzük. A keményítőt kb. 1 dl hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük a szilvás mártást.
Tálaláskor a húst felszeleteljük – akkor tökéletes, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres. A szeleteket tányérra tesszük, és körülöntjük a fokhagymás-gyömbéres szilvamártással. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá köretnek.