Hozzávalók:
A tészta téglalapok kenéshez:
A kiflik lekenéséhez:
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük az élesztőt és a sót. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.
Miután megkelt, 4 részre osztjuk, és mindegyik részt vékony, hosszúkás alakúra formázzuk. Minden darabot lekenünk puha vajjal (nem olvasztottal!), majd szépen feltekerjük, és a két végénél bevágjuk.
A kifliket kettévágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Még 30 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük őket. Vízzel lespricceljük a kifliket és a sütőpapírt is.
180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük a kifliket. Miután megsültek, a szélesebb végüknél egy fakanállal kifúrjuk őket, majd tetszés szerint mustárral vagy ketchuppal töltjük meg, és a megfőtt virslit beledugjuk.