Hot dog kiflik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 150 g natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 30 ml étolaj
  • 1 tk só
  • 35 dkg finomliszt
  • 6 g szárított élesztő

A tészta téglalapok kenéshez:

  • 4 dkg vaj

A kiflik lekenéséhez:

  • 1 db tojás (felverve)

Elkészítése:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük az élesztőt és a sót. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.

Miután megkelt, 4 részre osztjuk, és mindegyik részt vékony, hosszúkás alakúra formázzuk. Minden darabot lekenünk puha vajjal (nem olvasztottal!), majd szépen feltekerjük, és a két végénél bevágjuk.

A kifliket kettévágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Még 30 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük őket. Vízzel lespricceljük a kifliket és a sütőpapírt is.

180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük a kifliket. Miután megsültek, a szélesebb végüknél egy fakanállal kifúrjuk őket, majd tetszés szerint mustárral vagy ketchuppal töltjük meg, és a megfőtt virslit beledugjuk.