Gyors töltött krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 szem burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • bors
  • 1  piros arany
  • 1 őrölt pirospaprika
  • 150 ml víz

Elkészítése:

Először a krumplikat a mikróba tesszük, és maximum teljesítményen körülbelül 6-7 percig sütjük, úgy hogy kissé még nyersek maradjanak. Eközben egy olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a összezúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a majoránnát és a sűrített paradicsomot.

1 perc után a darált húst is hozzáadjuk.

A darált húst nagy lángon fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát. Az egészet alaposan összekeverjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Közepes hőfokon kb. 15 percig főzzük, amíg a ragu teljesen elkészül.

Ezután a krumplikat félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk. A kikapart krumplit villával összetörjük, és hozzákeverjük a raguhoz, hogy semmi ne vesszen kárba. A kész raguval megtöltjük a kivájt krumplikat, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.