Medvetalp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 20 dkg darált dió

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 3 ek olaj
  • egész dió

Elkészítése:

A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót majd a fehérjékből vert kemény habot.

Kb 21*27-es tepsiben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejjel elkészítjük a pudingot. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel.

A csokit az olajjal megolvasztjuk, bevonjuk vele a süteményt és ketté vágott egész dióval díszítjük.