Hozzávalók:
Elkészítése:
A tálunkat fóliával béleljük ki (ovális 25*35 cm-es kb), majd a csokiból 150 grammot megolvasztunk és kikenjük vele.
Rakjuk körbe a tálat gofrival a videón látható módon, majd tegyük félre.
A karamellt tegyük egy tálba és lassú tűzön olvasszuk meg. Amikor ez megvan öntsük fel 200 ml tejszínnel, várjuk meg míg egynemű lesz és vegyük le a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezalatt a maradék habtejszínt verjük kemény habbá a porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét és azzal is egyneműsítsük.
A krém bő felével kenjük meg a gofrikat, az oldalát is, de a közepén hagyjunk egy kis helyet, alakítsunk ki egy mélyedést a karamellnek majd. Amikor kihűlt a karamell öntsük a közepére.
Fedjük be a tetejét az oldaláról kezdve, onnan húzzuk a közepére a videón látható módon! Nézd, sokat segít. A tetejét rakjuk ki újra a gofrival, fóliázzuk be az egészet és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap vegyük ki a tálból, szedjük le róla a fóliát és vonjuk be az egészet a megmaradt csokoládéval. Szórjuk meg mindenhol mogyoróval és hagyjuk teljesen megkötni.
Picit pihentessük, majd ízlés szerint még díszíthetjük.
Jó étvágyat ehhez a sütés nélküli egyszerű desszerthez!