Húsvéti töltött tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • tetejére pirospaprika

Elkészítése:

A tojásokat a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük.

A megfőtt tojásokat meghámozzuk és félbevágjuk.

A sárgákat kiszedjük, egy tálba tesszük és villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, majonézet és a nagyon apróra vágott hagymát, petrezselymet. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot, majd alaposan összekeverjük.

Csillagcsöves habzsákkal vagy kiskanállal visszetöltjük a tojásfehérjékbe a masszát. Tetejére pirospaprikát és aprított petrezselymet szórhatunk díszítésként.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.