Mustáros tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • bors
  • pirospaprika

Továbbá:

  • olaj
  • tejföl
  • sajt

Elkészítése:

A hámozott, nyers burgonyát reszelőn lereszeljük.

A reszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.

Egy serpenyőbe bő olajat forrósítunk, majd a masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kissé ellapítjuk és mindkét oldalát megsütjük.

Tejföllel megkenve és sajttal megszórva fogyaszthatjuk.