Rántott sajt rebarbara mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg rántani való sajt
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéshez

Mártáshoz:

  • 50 dkg rebarbara szára
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 3 dltejföl
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A sajtot felszeleteljük, majd lisztbe-tojásba, újra lisztbe-tojásba, majd legvégül zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

A mártáshoz a rebarbara szárát apróra vágjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Sózzuk, cukrozzuk, forrás után 10 perccel, mikor már megfő akkor az étkezési keményítős tejföllel behabarjuk.

A kisült sajtot a mártással tálaljuk.