Savanyúkáposztás babsaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 6 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 db babérlevél
  • bors

Elkészítése:

A szárazbabot előző este beáztatjuk, másnap babérlevéllel sós vízben puhára főzzük. A savanyú káposztát megmossuk.

A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk.
A megfőtt babot, a káposztát és a hagymát mártással összekeverjük, és 5-6 órát érleljük.