Mogyorókrémes, kekszes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 170 ml habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 g kristálycukor
  • 125 g mogyorókrém

Továbbá:

  • 250 g vajas keksz
  • 75 ml tej

Díszítéshez:

  • 30 ml habtejszín
  • 70 g fehércsokoládé
  • 20 g mogyorókrém

Elkészítése:

A mascarponét a vaníliás cukorral, a cukorral és a mogyorókrémmel együtt egy tálba tesszük és simára keverjük. Lassan hozzácsorgatjuk habtejszínt, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg stabil krémet nem kapunk.

Egy sütőpapírral bélelt edény alját rakjuk ki egy sor tejbe mártott vajas keksszel, egyenletesen kanalazzuk és simítsuk rá a krém 1/4-ét, majd folytassuk a rétegezést. A tetejére krém kerüljön.

A tejszínt forraljuk fel és öntsük rá a fehércsokira. Hagyjuk állni 1 percig, majd keverjük simára. Egyenletesen öntsük a sütemény tetejére langyosan. A mogyorókrémet mikróban picit melegítsük fel, hogy folyósabb állaga legyen és vékonyabb csíkokban kanál segítségével csorgassuk a fehércsokis rétegre. Egy fogpiszkálóval a csíkokra merőleges vonalakat húzunk oda-vissza a csokiban, így kialakítva a márvány mintát.

Másnap szeleteljük!

Tipp:

Én még nem ettem ilyen finom sütit, nagyon egyszerű és gyorsan elkészült.