Csirke sóágyon sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg konyhasó (semmiképpen ne jódozott)
  • 1 szál rozmaring

Elkészítése:
A csirkét pár órával az elkészítése előtt kivesszük a fagyasztóból, majd előkészítjük a sütéshez(jól megmossuk, átnézzük).

Egy közepes tepsibe borítjuk a sót, amelyben egy 2-3 cm-es sóréteget kapunk. Vágunk egy akkora darab alufóliát, amire a csirkét helyezzük, hátával lefelé. Teszünk egy szál rozmaringot a csirke belsejébe.

Befedjük az egészet alufóliával, amit legalább egy óra hosszat rajta is hagyunk. Miután a fólia lekerült még kb. fél órát sütjük, hogy szépen megpiruljon.

Sütési hőfok:175° C