Hortobágyi húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók a palacsinta tésztához:

  • liszt
  • szódavíz
  • kevés tej
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús (csikehúsból készítettem)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fehér paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 pohár tejföl(400 gr-osat használtam)

Elkészítése:

Pörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat és 2 ek. olajon megdinsztelem.

Hozzáadom a darált húst, felkarikázott paprikát, negyedelt paradicsomot. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem az őrölt paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje) és addig főzöm, míg a hús megpuhul.

Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon. Közben kisütök 12 db sós palacsintát.

Ha kész a pörkölt a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt és összeforralom (ha nagyon híg a leve akkor a tejfölhöz 1-2 ek lisztet is keverek).
A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen.

A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket beleraktam kissé behajtom a palacsinta szembelevő két oldalát, majd alulról jó szorosan feltekerem.

Mivel ez az étel melegen a legfinomabb, ezért hőállótálba sorakoztatom, a megmaradt szaftot ráöntöm és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítom. Zöldpetrezselyemmel díszítve tálalom.

Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!

Jó sok mártással finom!!!