Korhely leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • /esetleg 1 erős paprika/
  • 30 dkg virsli
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika.

Elkészítése:

Az apró, kockára vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, tört fokhagymával, és felengedjük 1 liter hideg vízzel. A káposztát puhára főzzük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és a tejfölt. Tálalás előtt utána sózhatunk, vagy erős paprikával csípősíthetjük.