Leveles hajtogatós tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás fehérje
  • 6 ek víz
  • 2 ek ecet (nekem tárkony volt itthon)

Hozzávalók a juhtúrós töltelékhez:

  • 1 tömlős juhtúró
  • néhány kanál tejföl a lazításhoz
  • bors
  • apróra vágott medvehagyma
  • kevés reszelt sajt

Hozzávalók a pizzás töltelékhez:

  • pizzakrém (lehet házilag is előállítani)
  • húsos császárszalonna felkockázva
  • kukorica
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát ezután kinyújtjuk majd feltekerjük. Ezután 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. A 4 lapot egymásra tesszük és hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük.
Ezután jöhet a töltés. Most juhtúrós-medvehagymás töltelékkel és pizza töltelékkel készült, illetve a megmaradó darabból pedig csavart magos rúd.

A krémmel megkenjük a kinyújtott tésztát (ez esetben 3 téglalapra osztottam) majd feltekerjük, ezután szeleteljük – így lesznek csigák. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük egy kis tojással majd megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A csavart rudakhoz csíkokat vágunk ezeket megkenjük tojással megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal és egyet-kettőt tekerünk rajta. Erre jön még a reszelt sajt és ez is mehet a sütőbe.