Német kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás sárgája
  • késhegynyi fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 4 tk kakaópor
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg apróra vágott csokoládé
  • 5 dkg mazsola
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 tojásfehérje

A bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsokoládé + 1 ek étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé + 1 tk étolaj

Elkészítése:
A margarint a porcukorral, tojás sárgákkal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót.
Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és közepes tűznél sütjük. (180 fok)
Tepsi mérete: 28×39 cm

A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk.
Mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk.