Pásztor tarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg hús
  • 200g  tarhonya
  • 2-3 szem burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • bors
  • fűszerpaprika

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára vágott húst és jól átpirítom. Ezután sózom, borsozom és megvárom, amíg a saját maga által engedett vizet elfövi.

Amikor jól lepirult felengedem annyi vízzel, ami épp ellepi és lassú tűzön tovább főzöm, amikor ez a víz is elpárolog rávágom a paprikát, paradicsomot, hozzáadom az apró kockára vágott burgonyát és ha kell öntök még rá vizet.

Közben a tarhonyát kevés olajon szép barnára pirítom, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, amíg még egy kis víz van rajta.

A tarhonyát és a pörköltet összeöntöm, és visszateszem a szalonna kockákat.