Tejkrémes csokoládészelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Krém:

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 7 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tejföl
  • 3 cs tejszín ízű pudingpor

Tészta

  • 1 kk szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 2 db tojás

Elkészítése:

A tojást, a kakaót, a mézet, a margarint, és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két, 22*38-cm-es lapot nyújtunk és sütünk belőle..

A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a margarinos krémmel. A krémet a két lap közé töltjük.

Tetejére csokimázat simítunk, vagy porcukorral szórjuk.