Francia saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 2 db alma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 4 -5 db savanyú uborka
  • 4 darab közepes főtt burgonya
  • 1 kisdoboz tejföl

Majonéz készítése:

  • 2 tojás sárgája
  • kb 2 dl étolaj
  • bors
  • citromlé
  • mustár
  • tejföl

Elkészítése:

A borsót az apró kockára szelt sárgarépával,és burgonyával megfőzöm. Amikor megfőtt és már ki is hűlt majonézzel tejföllel összekevertem. A tetejét tojással és répával díszítettem.

Majonéz készítése:
A tojások sárgáját csipet sóval habverő üstbe teszem, a gépet kis fokozatra állítom, és folytonos keverés közben hozzáadom, először cseppenként, majd vékony folyással az étolajat, vigyázva, hogy ne fusson össze. Amikor minden csepp olajat felszívott a tojás sárgája, a gépet leállítom, és kézzel adom hozzá a citromot és az ízlésnek megfelelő mustárt. Tejföllel lazítom.