Kolbásszal töltött tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 1 ek csípős piros arany
  • 1 ek mustár
  • 12 szelet bacon
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

A tarja szeleteket kiverjük, majd a piros arany és mustár keverékével vékonyan megkenjük őket.

Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, a szalonnát belefektetjük. A reszelt sajt felét beleszórjuk, 2 szelet tarját ráfektetünk. A kolbászt lapjában kettévágjuk és egymás mellé téve a húsra helyezzük.

Erre kerül a másik 2 szelet tarja, amit egyenletesen beszórunk a maradék reszelt sajttal.

A szalonna szeleteket a tetejére hajtjuk, majd a fóliával becsomagoljuk.

Egy tepsibe tesszük és sütőben 200 fokon, 1,5 óra alatt készre sütjük.

Ha elkészült, kiborítjuk az őzgerincből, lehúzzuk róla a fóliát és így még visszatoljuk a sütőbe, hogy az őzgerinces fele is megpiruljon. Ehhez már csak 5-10 perc szükséges.

Hagyjuk kihűlni, legjobb ha másnap szeleteljük.