Hamburger zsemle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 100 g natúr joghurt
  • kb 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. só
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás
  • 40 g olaj vagy szoba hőmérsékletű margarin
  • esetleg szezámmag
  •  1 tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A joghurtot és 1,5 dl tejet meglangyosítjuk 1 ek cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, elkeverjük a sóval, a maradék cukorral,elmorzsoljuk benne a margarint.

Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi tejet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Kelesztés után 9 egyforma zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Itt is a duplájára kelesztjük.

Lekenjük 1 tojással, szezámaggal megszórtjuk és hideg sütőbe tesszük be. 180 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütjük.