Rántott padlizsán-tejfölös uborkasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • Panírozáshoz:
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag,olaj
  • Salátához:
  • Uborka
  • kevés víz, ecet, cukor,só, tejföl, fokhagyma,csipet pirospaprika

Elkészítése:

A padlizsánt meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Ha levet engedett, panírozzuk, majd kisütjük.
A salátához az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk. Kis idő után kinyomkodjuk a sós léből, egy tálba rakjuk. Ízlés szerint beletesszük a hozzávalókat.
Hűtőben összeérleljük az ízeket.