Medvehagymás túrós rudacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg apróra vágott medvehagyma
  • 2 tk só

Kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:

A lisztet, a túrót, a margarint, a tojások sárgáját, az élesztőt és a sót jól összedolgozzuk. 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, lekenjük a tojásfehérjével és megszórjuk az apróra vágott medvehagyma felével.

Ezután a tészta két oldalát felhajtjuk, majd ismét megkenjük a tojások fehérjével, majd megszórjuk a maradék medvehagymával. Ismét hajtogatjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal és rudacskákat vágunk belőle.
200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.