Hozzávalók:
Tészta:
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, némi cukorral felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt.
Miután kész, hozzáadjuk az 50 dkg átszitált liszthez, teszünk bele 1 1/2 ek. cukrot, egy tk. sót, 2 ek. olajat, illetve 2 dl langyos tejet és jól megdagasztjuk. Ezután a duplájára kelesztjük meleg helyen.
Ha ez is megtörtént, lisztezett deszkán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, megtöltjük az előzőleg már elkészített, lehetőleg sűrűre főzött pizza szósszal és óvatosan feltekerjük.
A tekercseket kb. 6 cm-es darabokra vágjuk és olajjal kikent torta formába vagy tepsibe tesszük. Az feltekerésnél kifolyt pizza szószt nyugodtan kanalazzunk a csigákba utólag.
Ha ismét megkeltek a csigáink, akkor megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük.
Biztosan volt olyan, hogy leszedtétek a pizza csiga szárazabb külsejét, mert csak a közepe volt csábító.
Ennél nincs kemény rész, csak puha ízletes tésztát találtok!:)
Az elkészítési időbe a kelés is beleszámítódik!
Ajánlatos a kapcsos forma alá tenni valamit, (alufóliát vagy tepsit) , megakadályozva, hogy esetleg bármi a sütőbe csepegjen.
Pizza szósz recept: https://receptneked.hu/martasok/pizza-szosz-hazilag/