Csirkemájas töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell filé
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg bacon

A panírozáshoz:

  • rozsliszt
  • tojás
  • teljes kiőrlésű rozsos zsemléből zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Előkészítés: A csirkemelleket késsel középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. A csirkemájat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk /elkaparjuk/. A hagymát,bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: A bacont kipirítjuk, rátesszük a sonkát. Pár percig együtt pirítjuk majd hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A májas tölteléket a csirkemellekre halmozzuk, összehajtjuk és bepanírozzuk. Bő olajban közepes tűzön kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!