Hullámos krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 dl víz
  • 16 dkg zsír
  • 26 dkg liszt
  • 8 db tojás

Krém:

  • 1 l. tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl. habtejszín
  • Habfixáló
  • 2 ek. porcukor

Elkészítése:

A vizet a zsírral felforraljuk. Beleöntjük a lisztet, majd a tűzről levéve kettesével jól beledolgozzuk az egész tojásokat.(így készül a képviselő fánk is).

Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát két adagban belekenjük, majd elő melegített sütőbe tolva aranyszínűre sütjük.

Így hepe-hupás lapot kapunk.

A krémhez a tejet, a pudingokat, vaníliás cukrot és a porcukrot sűrűvé főzzük. Kihűtjük és hozzá keverjük a szobahőmérsékletű margarint

Ezt a krémet felkenjük a lapra. A tejszínt felverjük a fixálóval, porcukorral. Befedjük a másik lappal!