Sonkás tojáslepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 6 szál zöldhagyma
  • 20 dkg főtt füstölt sonka
  • 5 ek olaj
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 4 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • vaj és zsemlemorzsa a sütőformához

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Kiszedjük, és a maradék olajban megfuttatjuk a sonkát, rászórjuk a hagymát és a petrezselyem zöldet. Összeforgatjuk az egészet és a sütőformába öntjük.

A tojásokat felverjük sóval, borssal és a tejföllel, ráöntjük a burgonyára.

200 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.
Önálló fogásként is, de salátával is tálalhatjuk.