Sütés nélküli citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg margarin
  • 4 zselatinlap
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek. Porcukor
  • 2 citrom

Elkészítése:
A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk az egyik citrom levét, és reszelt héját, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a tortaformában levő kekszmasszára. A másik citromot felszeleteljük,  és a szeleteket is félbevágjuk, ezzel díszítjük a tortát.
Végül 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.